Vesti / Crveno-bela planeta / Naši" brojali do osam!

Naši" brojali do osam!25.11.2010. 08:15

Autor: Mihailov(5)
N

akon kraćeg posta naših golgetera vraćamo se tradiciji. Čak osam golova viđeno je od strane naših bivših igrača, upisali su se Krasa, Mrđa, Korać i Franc, kao i Olah i Stojanović, koji su po 2 puta zatresli mrežu suparnika.

Mi im čestitamo i želimo da nastave da prezentuju svoj bivši klub na način na koji to rade trenutno!


Engleska Premijer Liga: Liverpul-Vest Hem 3:0

Liverpul je odličnom igrom u prvih 45 minuta rešio muke protiv “fenjeraša“ iz zapadnog Londona. Prvo je Glen Džonson načeo “Čekićare“ u 18. minutu, da bi u 27. minutu Kujt povisio iz penala. Treći gol postigao je Maksi Rodrigez pred kraj poluvremena i time stavio tačku na ubedljiv trijumf “Crvenih“.

Milan Jovanović nije se našao u protokolu, verujemo u bolje dane!


Italijanska Serija A: Đenova-Juventus 0:2

23.minut-Krasić-0:2


Na stadionu “Luđi Feraris” ponovo je ključnu ulogu imao Srbin, ovoga puta naš Miloš Krasić, koji je svoj tim na krilima poneo do nove prvenstvene pobede. U razmaku od 18-23 minuta Juventus je rešio posao, najpre je golman Eduardo postigao autogol, a zatim Krasić sjajnim solo-prodorom postavio konačan rezultat. Zaradio je i žuti karton, zbog skidanja majice prilikom proslavljanja gola.

Juventus je četvrti i sedam bodova zaostaje za vodećim Milanom.



Milan-Fiorentina 1:0

Vlada Avramov sedeo je na klupi za rezerve.


Bundesliga: Hanover-Hamburg 3:2

U Hanoveru je viđena utakmica puna preokreta, gde je domaćin, u sudijskoj nadoknadi, došao do vrlo važne pobede koja ih vodi na visoko četvrto mesto. Gojko Kačar je povređen i predstoji mu tronedeljna pauza.


Nemačka “Cvajta”: Paderborn-Grojter 0:4

Počeo je Grojter da hvata zalet nakon jedne loše serije, savladan je Paderborn sa čak 4 gola razlike. Cela predstava stala je u 4 minuta, kada su gosti uspeli 3 puta da zatresu mrežu i odnesu bodove u svoj grad. Danijel Aleksić ušao je u 78. minutu, kada je već sve bilo rešeno.


Španska Segunda: Elche-Đirona 0:0

Glavna karakteristika ovog susreta, s obzirom da nije bilo pogodaka, je čak 12 žutih kartona, od kojih su 7 dobili gosti. Ranko Despotović je igrao do 60. minuta, kada ga je zamenio Kiko Raton. Đirona je petnaesta, sa 16 osvojenih bodova.


Francuska 1.Liga: PSG-Kaen 2:1

Branko Lazarević nije bio u protokolu.


Francuski Kup: Nim-Rodez 1:0

Ovog vikenda nije se igrala 2. Liga, već francuski Kup, Nim je ugostio Rodez i savladao ga minimalnim rezultatom. Na terenu se konačno našao Vladimir Buač, odigrao je 70 minuta susreta. Miodrag Stošić bio je na poštedi.


Holandska 1.Liga: Groningen-Fejenord 2:0

Dušan Tadić odigrao je svih 90 minuta derbi susreta Holandske Lige. Groningen je naneo novi poraz Fejenordu, koji tone sve dublje i dublje. Strelac oba gola je Slovenac Matavž, u 14. i 84. minutu, a asistent prilikom prve egzekucije bio je upravo Tadić. Ovom pobedom domaćin stiže na treću poziciju i samo 4 boda zaostatka za vodećim PSV-om.


Švajcarski Kup: Lugano-Sion 2:3 (nakon produžetaka)

113.minut-Mrđa-1:3


Ekipa Siona je, uprkos poteškoćama, uspela da se plasira u naredno kolo Kupa pobedom protiv drugoligaša Lugana. Nakon isteka 90. minuta na semaforu je stajalo 1:1, međutim buđenje sledi u drugom produžetku, kada Ogararu, pa zatim i Mrđa overavaju plasman u dalju fazu.


Turska 1.Liga: Manisaspor-Bursaspor 0:2

Milan Stepanov nije se našao na terenu u gostujućem trijumfu Burse protiv nedovoljno dobre ekipe iz Manise.


Ruska 1.Liga: Anži-Saturn 1:2

Nakon ovog poraza, ekipa Mitra Pekovića moraće da ostvari pobedu u poslednjem kolu ukoliko želi da obezbedi siguran opstanak u prvoj ligi. Mitar, inače, nije nastupio na ovom susretu.


Ukrajinska 1.Liga: Metalurg-Tavrija 2:1

Slobodan Marković standardan u porazu svoje Tavrije na teškom gostovanju u Donjecku. Zaradio je i žuti karton u 71. minutu.


Mađarska Liga: Kapošvar-Đer 3:0

13. minut-Olah-1:0
57.minut-Olah 2:0


Kada nije išlo našim strelcima, uvek se nalazio Lorant Olah da izvlači prosek i razbije monotoniju koja ponekad zna da zavlada u ovoj rubrici. Ovoga puta kao da je osetio da ćemo imati uspešan vikend, pa se pobrinuo da, pored tog redovnog gola, postigne i još jedan. Malo je reći da je sam rešio ovaj susret - Lorante, svaka čast!


Izraelska 1.Liga: Makabi-Ironi 0:1

U derbiju izraelske lige bolje se pokazala gostujuća ekipa Ironi, koja je savladala Makabi našeg Sava Pavićevića minimalnim rezultatom. Porazom domaćin pada na 5. mesto, dok Ironi i dalje drži čelnu poziciju.

Hapoel Beer Sheva-Hapoel Aschelon 1:0

Darko Lovrić nije nastupio za goste, najverovatnije zbog povrede zadobijene u prošlom kolu prvenstva.


Crnogorska 1.Liga: Budućnost-Mogren 1:2

Radoslav Batak odigrao je ceo meč u pobedi Budvana “Pod Goricom“ kasnim golom Gluščevića. Mogren sada “beži“ Budućnosti čak 7 bodova.

Zeta-Mladost 2:1

26.minut-Žarko Korać-1:0


Četvrti trijumf u prethodnih pet mečeva znači veliki uspon golubovačke ekipe za koju nastupa Korać. On je ponovo bio strelac, a to je njegov osmi gol u šampionatu.

Grbalj-Mornar 1:0

Ivan Bošković sve vreme na terenu.


Rudar-Petrovac 3:0

88.minut-Francišković-3:0


Pljevljani su u poslednjih 15 minuta "samleli“ protivnika i u tom periodu postigli sve golove. U listu strelaca upisao se i Ivica Francišković, kome je ovo debitantski pogodak u dresu Rudara.


1.Liga BiH: Leotar-Borac 2:1

80. minut-Purke Stojanović-1:1
83. minut-Purke Stojanović-2:1


Dobro su se prevarili svi oni koji su mislili da je Purke zaboravio da igra fudbal. Nama, navijačima Vojvodine ostaju u sećanju njegovi slobodni udarci, a sigurno će se i navijači Borca sećati ovog igrača nakon subotnje utakmice u Trebinju. Stojanović je ušao u 46. minutu i totalno preokrenuo rezultat u samo tri minuta. Uprkos porazu Borac ostaje lider, dok Leotar ipak mirnije može da se pripremi za nastavak sezone izlaskom sa dna tabele.


Grčka 2.Liga: Trikala Agrotikos 1:1

Ilija Spasojević ušao je u 55. minutu, Slaven Stjepanović nije igrao.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić11
Ivanović8
Vukanović8
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...